Telefoonnummer

+32471918272

E-mail

Info@polexplosion.be

Openingstijden

Ma-vr: Zie lessenrooster

Ben je op zoek naar een sport waarbij je tot rust kan komen? Ben je op zoek naar een sport waar je stretching, plezier, rust en mindfulness kan combineren? Dan is Aerial Yoga misschien wel iets voor jou. In onze Aerial Yoga lessen gebruik je het doek om je in beweging te houden , te brengen en te ondersteunen. We gaan van beweging naar beweging en gebruiken het doek hierbij om onze limieten op te zoeken maar ook om je te helpen nieuwe limieten op te zoeken. Het doek is je nieuwe partner en zorgt ervoor dat je op een aangename manier kan genieten van deze lessen. Elke week geven we yang yoga met het doek hoog in de lucht. Hierbij focussen we op conditie, stretching en mobiliteit. Elke derde week van de maand doen we aerial yin yoga waarin we het doek laag hangen. Hierbij focussen we op stretching, diepe relaxatie en fasciamassage. Een aerialyoga les duurt 60 min Hiervoor zijn geen proeflessen. Je kan elke week inspringen met en zonder ervaring. Een les kost 16 euro We hebbenmax 9 doeken. De les start stipt, en de deuren sluiten dan ook op het startuur. Laatkomers komen niet meer binnen om de energie en concentratie niet te storen van de anderen.Ben je op zoek naar een sport waarbij je tot rust kan komen?

wat maakt het uniek?

Yoga is mateloos populair en bestaat in vele verschillende vormen. Als we het in het Westen hebben over yoga, dan bedoelen we daarmee eigenlijk Hatha-yoga. De tak van het bredere concept die allerlei lichamelijke oefeningen inhoudt. Eigenlijk is elke vorm van yoga een gezonde manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen. Toch zijn er belangrijke onderlinge verschillen. Zeker wanneer je overweegt met yoga te beginnen is het goed om je te verdiepen in de verschillende soorten. Zo krijg je een beeld van wat het beste bij je past.

Ideaal om met yoga te beginnen

Als het gaat om instappen, dan biedt aerial yoga, ook wel hangmatyoga of luchtyoga genoemd, veel voordelen. Voor mensen die overwegen te beginnen met yoga, zijn de vele moeilijke houdingen die ermee geassocieerd worden een drempel. Je denkt misschien dat je benen in je nek moet kunnen leggen om aan yoga te doen. Hoewel een goed yogaprogramma een gezonde opbouw kent, biedt hangmat yoga een optimale ondersteuning bij alle houdingen die geoefend worden. Je zweeft als het ware in de lucht, terwijl het doek je maximaal ondersteunt. Dit maakt houdingen en variaties mogelijk die anders onmogelijk zouden zijn. Aerial yoga is ideaal voor iedereen die met yoga wil beginnen en wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Funfactor

Belangrijk bij alles wat je doet is dat je er wat uit haalt. In dit geval is dat ook gewoon plezier. De ervaring van het zweven maakt dat hangmat yoga een vrij grote plezierbeleving kent. Niet onbelangrijk natuurlijk. Want yoga mag dan gezond en ontspannend zijn, de kans dat je het doorzet wordt groter als je er ook lol aan beleeft.

Goed voor het lichaam

Zoals gezegd is yoga goed voor je en daarmee ook aerial yoga. Je bouwt aan kracht, ontspant, vermindert stress en het kan bijdragen aan een vermindering van rugklachten. Daarnaast biedt aerial yoga enkele unieke voordelen. Zo hang je in de lucht, ondersteund door een doek, wat een geheel andere drukpuntbelasting oplevert dan andere vormen van yoga. En je krijgt nog gratis massages ook.
De mogelijkheid om omgekeerd te hangen, stimuleert de doorbloeding naar de hersenen met een verfrissende geest als gevolg. Stel je voor dat je op een stressvolle dag een kort rustmomentje neemt en even onderste boven gaat hangen. Dan ben je zo weer scherp en kan je er weer fris tegenaan.