Ine Lenaerts

Docent

Ine is iemand die altijd al heeft geturnd. Op haar 4 jaar stond ze al ondersteboven en was ze al niet meer te houden. Haar ouders gaven haar al snel de kans om bij de turnkring les te volgen zodat ze al haar energie kwijt kon. Na een aantal jaren werd ze geselecteerd voor de ‘betere’ groepen in Ivolo Hoboken. Daar kwam ze terecht  bij het acro- en tumbling team. Bij het acroteam werd ze meteen getraind tot onderman zodat ze van jongsafaan de nodige kracht en lenigheid kon opbouwen om zo in duo of trio verder te gaan. Zo gezegd , zo gedaan, nam ze al snel deel aan wedstrijden. Zowel tumbling als acro deed ze met heel haar hart.

Op haar 14 jaar werd ze gevraagd om mee les te geven aan de beginners in de turnkring. Ze was streng maar rechtvaardig. Ze maakte regelmatig choreografieën voor de optreden die eraan kwamen.

In 2007 kwam er een einde aan dit verhaal en werd Ine gevraagd om  in een andere club te gaan turnen op hoog niveau. De club was niet dicht bij huis en het vergde heel veel training. Op dat moment zag Ine dit echter niet in haar leven passen. Ze besloot om het wat rustiger aan te doen en vertrok uit de club waar ze altijd bij trainde.

Bij Movimento Mortsel deed ze toch nog even verder met tumbling. Ze merkte dat ze niet meer hogerop kon en na een turnongeval wist ze dat ze er helemaal klaar mee was. Aan 19 jaar turnen kwam een einde.

In 2012 werd haar in een zotte bui gevraagd om mee te gaan paaldansen. Haar kracht en lenigheid had ze reeds als bagage, dus waarom ook niet. Al snel was ze niet meer te stoppen en hing ze ondersteboven in de danspaal. Dit was de perfecte opvolging van het turnen.

Na verschillende ervaringen bij andere dansscholen kwam Ine terecht bij Polexplosion onder leiding van Hakan Quintelier. Na 1 jaar trainen werd ze geslecteerd voor het showteam van de school en niet veel later kreeg ze de kans om deel uit te maken van het docententeam. Ine startte met een opleidingscursus als paaldansdocente. Gedurende een intensieve jaar opleiding binnen de school werd ze gecoacht en opgeleid tot de docente die ze nu is. Na een stage werd ze als teamlid opgenomen in het docententeam en kreeg Ine haar eigen lessen

Ine is zelf zeer leergierig en volgt vaak workshops om haar techniek en niveau bij te schaven. technieken als lenigheid en dans ( choreografie en floorwork) leerde ze onder andere van bekende paaldansdocenten als Marion Crampe ( FR), Tatjana Van Oona(NL), Nada Sharif(USA), … Ine is een bezige bij en zie je daarom in binnen en buitenland vaak op workshops verschijnen.

Daarnaast is Ine volop bezig met handbalancing. Ze verzorgt regelmatig workshops in de school.

– gecertificeerd Paadansinstructeur ElevatED 2017

Ine staat in voor:

  • beginners lessen Poledance
  • Pole technics lessen
  • workshops

Ine is ook te vinden op Instagram:

pole_iny

paaldanseres wat wit foto, vrouw houdt rechterbeen vast met linker hand en omgekeerd, hangt in split horizontal ondersteboven